Skapa skön läshörna i trädgården med dahlior

Finns det något härligare än att få slappa med en bok under semestern? Skapa en riktigt somrig läshörna i trädgården med dahlior, liljor och rosor.

Odla dahlia

Dahlian är en knölväxt som ger dig blommor år efter år. Du kan både förodla dahlian på våren och direktodla den i din rabatt. Eftersom det är en lite större blomma är det enkelt att skapa en riktigt prunkande trädgård med dem. På Florea kan du både köpa knölar och lära dig att odla dahlia och andra blommor så att du garanterat lyckas.

Skapa läshörna i trädgården

Börja med att se ut en bra plats i trädgården. Tänk både på hur du vill plantera växterna för att skapa ett blomsterrum, likväl hur solen kommer att lysa under dagen. Vill du ha en sittplats för en person, en hängmatta eller flera soffmöbler? Rita ut hur du vill att läshörnan ska se ut. Det är också trevligt att ha ett eller flera träd som ger både skydd och skugga. Du kan också sätta upp lampor i trädet för att få mer ljus. Det blir både praktiskt och mysigt.

Börja med att gräva rabatten och anlägga något slags golv om du inte vill att lässtolen ska stå direkt på gräsmattan. Du kan använda platta naturstenar som golv, eller så bygger du en minialtan med trägolv. Det kommer att ta ett par år innan alla blommor och buskar vuxit upp så det är smart att börja med trädgårdens läshörna så snart som möjligt.