Böcker

Så här i sommartider är det skönt att vara ledig och slippa tänka på jobbet. Du kan koppla av i solstolen med ett glas Prosecco och en trevlig bok. Vad du ska läsa är helt upp till dig men här kommer några exempel på böcker som har getts ut de senaste åren och finns att köpa i många affärer. Vi fick för första gången stifta bekantskap med Christina Olseni och Mikael Hansen år 2016 då de kom ut med sin första bok, Badhytten.

Badhytten

Denna bok handlar om Egon och Ragnar och deras äventyr i Skanör- Falsterbo i Skåne. Allt är frid och fröjd tills ett mord begås på golfklubben. Nu måste Egon och Ragnar försöka lösa mordet och vem som faktiskt har begått det. I boken får vi följa med på denna mordgåta och stifta bekantskap med flera roliga karaktärer. Boken är skriven på ett väldigt humoristiskt sätt och de som bor i Skanör, Falsterbo eller i närheten kommer garanterat att känna igen sig.

Fågelskådaren

Detta är den andra boken i serien mord i Falsterbo. Den kom ut år 2017 och än en gång får vi träffa Egon och Ragnar när de blir inblandade i ett mord som har med fågelskådning att göra. Då det är samma författare så är även denna bok skriven i samma humoristiska form.

Ryttaren

Här handlar boken som gavs ut 2017 om det kända hästeventet Falsterbo horseshow och som du kan gissa, sker det ett mord även här och likväl är Egon och Ragnar huvudpersoner i boken. I alla dessa böcker får vi återse gamla och nya bekanta.

Strandhotellet

Egon och Ragnar med sällskap är ute på båttur i Skanörs hamn när de hittar en död person på en båt, det visar sig vara båtägaren till båten de är på. Boken som gavs ut år 2018 handlar som de andra om hur de löser mordet och kommer fram till vem som har gjort det.

Turisten

Denna bok är den senaste i serien och som du kanske anar vid detta laget, är Egon och Ragnar åter huvudpersoner i boken. Egon har blivit ombedd att ställa ut en bil åt en bekant på Gran turismo i Skanör men allt går snett när de hittar ett lik i bagageutrymmet på bilen.

Övrigt

Det är inte bara dessa böcker som författarna har skrivit. De har också skrivit en serie om en kvinna som heter Ester Karlsson. De är också värda att läsa. De handlar istället om Lund och för de som inte vet det, ligger det nära Skanör och Falsterbo. Om du bor eller har bott i Lund kommer du känna igen dig i platserna som nämns i böckerna. På senare år har de även skrivit barnböcker som har blivit väldigt populära bland barnen.